JOBBEURS VOOR STUDENTEN

Ben je laatstejaars student ingenieur of reeds afgestudeerd en op zoek naar een toekomstige job/stage?


De vraag naar ingenieurs op de arbeidsmarkt is groot. Toch stoten pas afgestudeerde ingenieurs veel op hetzelfde probleem tijdens het solliciteren: je hebt een gebrek aan ervaring. Er zijn echter bedrijven die specifiek op zoek zijn naar jonge mensen, waarbij ervaring geen vereiste is!


Op de jobbeurs Engineer Plaza kom je in contact met ongeveer 60 van deze bedrijven. Een goed gevoel en een goede indruk tijdens een eerste contact tussen werknemer en werkgever is belangrijk. Daarom gaan wij voor een laagdrempelige jobbeurs met de grootste bedrijven uit de sector. Je komt dus niet enkel meteen in contact met de juiste bedrijven waar jij mogelijk aan het werk kan, je krijgt ineens ook een overzicht van welke soort jobs er worden aangeboden! Welke sector interesseert jou? Welke job is jou op het lijf geschreven?

Alle ingenieursstudenten krijgen gratis toegang tot de jobbeurs. Daarnaast krijg je als laatstejaars ingenieurstudent ook gratis toegang tot de fuif, mits aanwezigheid op de jobbeurs en het indienen van je CV!

Zit je nog met vragen over dit evenement, aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer informatie.


PRESENTED BY

JOBBEURS VOOR BEDRIJVEN

Voorgeschiedenis


De voorbije 25 jaar was er in Diepenbeek steeds een succesvolle TD, waar in de loop der jaren een jobbeurs en afterwork aan toegevoegd werden. Afgelopen jaren mochten we telkens een 80-tal geïnteresseerde bachelor- en ingenieursstudenten verwelkomen op de jobbeurs en afterwork. In 2022 hebben we de uitverkochte jobbeurs voor het eerst uitgebreid naar een tweede zaal en namen er meer dan 100 sollicitanten deel aan de jobbeurs. In 2024 verhuizen we voor het eerste naar de UCLL nieuwbouw om nog meer in te zetten op kwaliteit!


Engineer Plaza®


Ingenieursstudenten (en professionele technische bachelors) van het laatste jaar van zowel de Universiteit Hasselt, KU Leuven, de PXL Hogeschool en UCLL worden persoonlijk uitgenodigd en krijgen een gratis inkomkaart voor de fuif als ze aanwezig zijn op de jobbeurs.


Daarnaast nodigen we ingenieursstudenten van andere studentensteden uit zoals deze van Leuven, Geel, Mechelen, Antwerpen, Sittard, Eindhoven, Maastricht,…


Op de jobbeurs kom je in contact met ingenieursstudenten die op zoek zijn naar een uitdagende en passende job. Twee doelgroepen die naar elkaar op zoek zijn, worden in contact gebracht op een aangename en informele manier.


De aanwezige ingenieursstudenten komen uit volgende MASTER-opleidingen van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen:


Industrieel ingenieur in de Bouwkunde
Industrieel ingenieur in de Biochemie(niet in Diepenbeek)
Industrieel ingenieur in de Chemie

  • Optie: Farma en fijnchemie
  • Optie: Duurzame chemische procestechnologie en kunststofverwerking
  • Optie: Voeding & packaging

Industrieel ingenieur in de Elektromechanica

  • Optie: Ontwerp en productie
  • Optie: Automatisering

Industrieel ingenieur in de Energie (automatisering)
Industrieel ingenieur in de Energie (elektrotechniek)
Industrieel ingenieur in de Elektronica-ICT
Industrieel ingenieur in de Nucleaire technologie

  • Optie: Milieu
  • Optie: Nucleair en medisch


Er zijn (in beperkte mate) studenten uit de academische en professionele technische bachelor-opleidingen aanwezig, die op zoek zijn naar een stageplaats of job.
Ook doctoraatsstudenten, navorsers en alumni (afgestudeerden met werkervaring) zijn van de partij. Om de contacten met de ingenieurs hoog te houden en om de gezellige sfeer te verzekeren, wordt de jobbeurs bewust beperkt en informeel gehouden. Een succesvolle formule en een ontspannen sfeer tussen bedrijf en student.


Wil je als bedrijf meedoen aan Engineer Plaza 2024? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Hieronder vind je het nieuwe partnerdossier.


Download hier het partnerdossier voor Engineer Plaza 2024

Grondplan

Engineer Plaza 2024 (voorlopige versie)


Klik op het grondplan voor een grotere versie. 

PRESENTED BY

AFTERWORK

Tijdens de jobbeurs trakteren we de deelnemers en standhouders vanaf 16 uur op lekkers vanuit twee foodtrucks. Dit wordt aangeboden aan alle partners tot 19u00. Studenten en oud-studenten sluiten aan om te netwerken (gratis drank).


De jobbeurs zelf loopt door tot 19u00. Aansluitend worden de standen opgeruimd.